وي اضافه کرد: جغرافياي خليجفارس به دليل زندگي چند کشور در پهناي آن، نيازمند مطالعات منطقهاي است، بنابراين بايد عمليات ثبت آن در ابعاد مختلف انجام شود.
مشايي مطالعه اجزاي مختلف حوزه خليج فارس را به دليل دخالت عناصر مختلف تاريخي و طبيعي در آن، پيش از ثبت خليجفارس به عنوان يک پرونده، امري ضروري دانست و بيان داشت: اميد است با تلاش براي ثبت اين ميراث، دستاوردهاي علمي لازم را براي ارائه يک طرح کلي با تمام مفاهيم آن در يونسکو فراهم کنيم.
وي همچنين پيشنهاد انجمن مفاخر معماري ايران را براي ايجاد کرسي دائمي مطالعات خليج فارس در مراکز آموزش عالي و دانشگاهها و تصويب آن در شوراي انقلاب فرهنگي، پيشنهادي معقول عنوان کرد و گفت: به طور قطع در اين مسير هيأت دولت حمايتهاي لازم خود را خواهد کرد و بعيد ميدانم شوراي انقلاب فرهنگي نيز از اين پيشنهاد استقبال باشکوهي نکند.
مشايي آمادگي دولت براي حمايت از تمام علاقمندان مطالعه در ابعاد مختلف خليجفارس و رونق بخشيدن به دايره اطلاعات علمي خليج فارس را اعلام کرد و اظهار داشت: من نيز به عنوان رئيس کميسيون فرهنگي دولت از اين پيشنهاد حمايت ميکنم.
به گفته اين مقام مسئول در دفتر رياست جمهوري؛ حوزه خليج فارس ميتواند از بعد تاريخي، تاريخ بسيار قديمي زمينشناسي، تنوع گياهي و جانوري، اهميت استراتژيک خليج فارس از نظر سياسي، جامعه شناسي و گياه شناسي مورد مطالعه باشد چراکه بخشهاي مختلف علمي خليج فارس داراي اين ظرفيت است که از حوزههاي مختلف علمي به آن بپردازند.
وي در پايان پيشنهاد ايجاد رشتههاي مختلف يا اختصاص بخشي از يک حوزه تخصصي در رشتههاي مختلف علمي به خليجفارس را مطرح کرد./119
انتهای پیام/